среда, 10. фебруар 2021.

DO LETA LEGALIZACIJA ISTOPOLNIH BRAKOVA: Konačno će gejevi i lezbejke moći da usvajaju decu u Srbiji!?

 Prvi korak ka legalizovanju brakova pripadnika LGBT zajednice napravilo je juče Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, objavivši polazne osnove za izradu nacrta zakona o istopolnim zajednicama. Javna rasprava trajaće do 20. februara, a najave su da bi zakon trebalo da bude usvojen u Skupštini već do leta.

Screenshot

Ministarka za ljudska prava i društveni dijalog Gordana Čomić kaže da bi predlog zakona trebalo da se nađe u Skupštini do kraja prolećnog zasedanja.

– Predlog će se naći u Skupštini Srbije do kraja prolećnog zasedanja. U petak će biti objavljene polazne osnove, na eUpravi, po Zakonu o planskom sistemu, i to je sam početak procesa – najavljuje Čomić.

Zakon o istopolnim zajednicama bio je jedan od najvećih zahteva na prethodnim paradama ponosa u Srbiji. U nacrtu koji se našao u javnosti, istopolna zajednica se definiše već u članu 2.

– Istopolna zajednica je zajednica porodičnog života dva punoletna lica istog pola koja je registrovana pred nadležnim organom javne vlasti u skladu sa odredbama ovog zakona. Izrazi koji se koriste u ovome zakonu i propisima koji se donose na temelju njega, a koji imaju rodno značenje, bez obzira na to jesu li navedeni u muškom ili ženskom rodu, obuhvataju bez diskriminacije lica ženskog i muškog pola – piše u tom članu.

Ono što je novina u odnosu na sklapanje tradicionalnog braka jeste da činu zaključenja istopolne zajednice pored matičara prisustvuje odbornik lokalne samouprave koga skupština odredi.

POGLEDAJTE  OTVOREN SAJAM DECE ZA GEJEVE: Cene po detetu od 95.000 do 160.000 dolara! (FOTO)

POGLEDAJTE JOS : (VIDEO) LIDERKA LEZBEJSKOG POKRETA: Trenutno lažemo narod, ali pravi cilj nam je uništenje porodice!

pogledajte jos . AMERIČKA Dr RAJSMAN ŠOKIRALA SRBIJU: „Srbi, čuvajte se! Novim obrazovnim sistemom od vaše dece žele da stvore…“

(Tpknews.com/Blic)

Нема коментара:

Постави коментар